Přejít k hlavnímu obsahu
Boční panel
E-learning VŠCHT
Titulní stránka
Další
Čeština (cs)
Čeština (cs)
Deutsch (de)
English (en)
Momentálně na stránky přistupujete s právy hosta.
Přihlášení
E-learning VŠCHT
Titulní stránka
Biochemický slovník
Zpět
fermentace nepravá
též nepravé
kvašení
, angl.
false
fermentation
,
aerobní
metabolický typ některých
chemoorganotrofů
, u nichž se výchozí organický substrát neoxiduje až na
CO
2
a
H
2
O
, ale konečným produktem je organická látka (obvykle organická kyselina, srov.
aerobní fermentace
). Průmyslově se využívá zejména
octové kvašení
(
bakteriální
oxidace ethanolu na
octovou kyselinu
), oxidace
glukosy
na glukonovou kyselinu a přeměna
sacharidů
nebo n-alkanů na
citronovou kyselinu
.
»
Biochemický slovník